Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Åhhh Susanne - vil du gifte dig med mig……?

Festligt var det da sundhedskonferencen arrangeret af Linda Jensen, formand for Danske Handicaporganisationer i Assens, begyndte.

”De spille glade fra Glamsbjerg” lagde ud med musik, dans og bevægelse og så var dagen jo godt i gang med masser af hjerneudfordringer, koordination og ikke mindst masser af grin.

Efter dansen tog diætist fra Assens Kommune, Mads Schjønning, over med et foredrag om mad og gode vaner omkring måltider.
Her uddelte han også smagsprøver og vi fik alle indsigt i hvordan vi kan ændre fokus på, hvordan, hvornår og hvad vi putter i munden.

Psykolog Klaus Christensen fra CP Danmark fortalte efter frokost om koncentrationsbesvær og hukommelsesvanskeligheder grundet hjernetræthed.
Her blev der også delt ud af erfaringer fra gennemgåede cases og hvorfor hjernetræthed skal tages alvorligt.
Klaus Christensen kom også med ideer til behandling af tilstanden.
Som altid interessant at høre Klaus Christensens fortælle om sine observationer omkring hjernetræthed.

Slutteligt afholdt Helle Thode Frifeldt et foredrag om ”Mental sundhed”.
Hjernen er som en mobiltelefon og skal have energi fra andre steder for at bruge energi og her er det vigtigt at lytte til sig selv, for at passe på sig selv.
Her kom Helle ind på vigtige faktorer, som loader hjernen med energi, fx søvn/hvile, sund man, bevægelse, stilhed, standby tid og socialt samvær.

De forskellige handicaporganisationer havde også sat boder op, og her foregik mange gode snakke om sundhed på tværs af organisationerne dagen igennem.

Tak for et dejligt inspirerende sundhedsarrangement til Linda Jensen og DH.

Rikke Blomgren - Kredskonsulent i Lev – Region Syddanmark